Peste sau sub – dezbatere privind așezarea hârtiei igienice

Știri și evenimente

Peste sau sub: dezbatere privind ambele părți ale hârtiei igienice

 

De când omenirea are hârtie igienică, a existat o mare dezbatere – peste sau sub? Subiectul este destul de controversat, iar oamenii își apără cu pasiune punctul lor de vedere. Așadar, care este modalitatea corectă de agățare a hârtiei igienice? Iată câteva puncte de luat în considerare atunci când alegeți o parte.

 

De ce să alegeți ,,peste”?

 

În imaginea de mai jos este prezentat Brevetul din 1891 al lui Seth Wheeler care arată amplasarea originală a rolei de hârtie igienică folosind o abordare ,,peste”.

 

70% dintre ștergători sunt PRO pentru această poziție de așezare

Nu că ar trebui să urmați majoritatea, dar este bine de știut că 70% din populație preferă poziția ,,peste”.

 

Este mai ușor de apucat

Deoarece hârtia igienică este deja mai aproape de tine, este mai ușor de apucat din această poziție în care este așezată.

 

Este mai puțin probabil să transmită germeni

Atunci când hârtia igienică este atârnată ,,sub”, degetele tale vor atinge inevitabil peretele în timp ce rupi o foaie, acțiune care poate transmite germeni de pe perete sau de pe alte suprafețe din baie.

 

Facilitează ruperea

Orientarea hârtiei mai departe de perete face ca aceasta să fie mult mai ușor de rupt.

 

De ce să alegeți ,,sub”?

 

Are un aspect mai ,,ordonat”

Primul punct PRO pentru tehnica ,,sub” este că oferă un aspect mai ordonat. Hârtia igienică mai aproape de perete, care are hârtie care atârnă în spatele rolei creează un aspect vizual mai minimalist.

 

Limitează derularea accidentală

Dacă aveți acasă un animal de companie care are tendința de a se juca cu hârtia igienică, atunci ar fi bine să încercați tehnica ,,sub”. Deoarece rola atinge peretele, există suficientă tensiune pentru a menține rola bine fixată la locul ei.

 

Dificultatea crescută în derulare duce la o utilizare mai mică/mai economică

Uneori este nevoie de mai puțină accesibilitate pentru a ne face să ne dăm seama de consecințele acțiunilor noastre. Acest lucru este valabil și pentru ștergere. Deoarece în metoda de așezare ,,sub” este puțin mai dificil de derulat hârtia, utilizatorii sunt mai puțin predispuși să folosească cantități excesive de hârtie igienică.

mascot

Produse fabricate din hârtie pe placul întregii familii: prosoape de bucătărie și hârtie igienică irezistibil de moale.